Tjeenk Willink: informatieproces VVD, PVV, CDA voortzetten

Het informatieproces gericht op een kabinet van VVD en CDA met steun van PVV kan worden voortgezet. Dat adviseert informateur Tjeenk Willink aan de Koningin. 

Tjeenk Willink lichtte op 13 september 2010 zijn eindverslag toe in een persconferentie.

De drie fractievoorzitters van VVD, PVV en CDA hebben hun vertrouwen uitgesproken in 'een goed en ongestoord verder verloop' van het informatieproces dat op vrijdag 3 september 2010 werd afgebroken. 'Dat proces kan nu worden voortgezet', aldus Tjeenk Willink.

Informateur Tjeenk Willink heeft de Koningin daarom geadviseerd de heer Opstelten opnieuw te benoemen met de opdracht verder te gaan met zijn onderzoek 'naar de spoedige totstandkoming van een stabiel kabinet van VVD en CDA dat met de steun van PVV kan rekenen op een vruchtbare samenwerking met de Staten-Generaal'.