Informateur Mariëtte Hamer ontvangt een aantal jongeren en vertegenwoordigers uit de kunst- en cultuursector op donderdag 20 mei

Jongeren zijn door de coronacrisis op verschillende manieren in de knel geraakt: in onderwijs en opleiding, op de arbeidsmarkt en door beperkingen op sociaal vlak. De informateur gaat met hen in gesprek om te luisteren naar hun ervaringen en naar ideeën en voorstellen die de positie van jongeren kunnen versterken in de komende herstelperiode.

De kunst- en cultuursector is ook ernstig geraakt door de coronacrisis. Concert- en theaterzalen, musea en bioscopen moesten hun deuren sluiten. Het culturele leven is grotendeels stil komen te liggen. Informateur Hamer ontvangt een aantal vertegenwoordigers uit de vrije en gesubsidieerde kunst- en cultuursector over wat nodig is in het herstel- en transitiebeleid om het culturele leven weer goed op gang te brengen.